Alumínium pergolák

Economic class pergolak

Alumínium pergolák az Ön kertjébe

JÓ MINŐSÉG, MODERN DIZÁJN, HOSSZÚ ÉLETTARTAM

Mi teszi az alumínium pergolákat különlegessé?

Felhasználásuk széleskörű, hosszú az élettartamuk, korszerűek, stílusosak és gyakorlatilag alig igényelnek karbantartást. Ezek az alumínium pergolák! A terasz és a kert díszítő elemei és egyben a terasz befedését szolgálják.  

Nem szükséges a festés, csiszolás vagy más jellegű ápolás. Biztos lehet abban, hogy jó döntést hoz, ha az alumínium pergolát választja!  

Az alumínium pergolák kivételességéről a következő tulajdonságai győzik meg Önt:

Kitűnő minőség

Az alumínium tulajdonképpen tönkretehetetlen anyag. Korróziómentes, nyomásnak és ütésnek ellenáll. Ha Ön tehát tétovázna egy igazán tartós és jó minőségű pergola anyagának megválasztásánál, döntsön egyértelműen az alumínium mellett.

Korszerű dizájn

Minden egyes alumínium pergolánk kivételesen korszerű dizájnjával látványos. Nem kell attól tartania, hogy egy idő után megunja.

Hosszú élettartam

Az alumínium kivételes tulajdonságainak köszönhetően a pergola hosszú éveken át szolgálja Önt, emellett a látvány, minőség és a kihasználás lehetőségei változatlanok maradnak.

Minimális karbantartás

Vagy helyesebben semmilyen karbantartás! Az alumínium pergolákat szennyeződés esetén egyszerűen lemossuk. Nem szükséges a festés, csiszolás vagy más jellegű ápolás. Biztos lehet abban, hogy jó döntést hoz, ha az alumínium pergolát választja!

Ház melletti vagy kerti pergola

Amennyiben ésszerűen szeretné befedni teraszát, jó szolgálatot tesz a ház melletti alumínium pergola. Ebben az esetben a pergola egyik része a ház falához támaszkodik.

Ez viszont a pergola megépítésének nem az egyetlen lehetősége, a kertben is létrehozható egy pergola,  ami egy teljesen önálló építmény, nem támaszkodik a ház falához és önállóan áll a kinti környezetben. Autónak való befedés céljából is használhatjuk. Csupán az Ön döntése, hova helyezi el pergoláját és milyen célt fog szolgálni.  

Az alumínium pergola szerelése

Hogyan zajlik az alumínium pergola szerelése a vevőnél? Elsősorban szeretnénk megnyugtatni, hogy az egész nem egy időigényes folyamat. A szerelés ideje mindössze 1-2 nap a mérettől és típustól függően.

A szerelés az alapok kibetonozásával kezdődik, ami a pergola rögzítéséhez szükséges. Abban az esetben, ha a terasz nincs kibetonozva illetve a pergola önállóan fog a telken elhelyezkedni egy kibetonozatlan részen, az oszlopok alatt a pergola rögzítéséhez alapokat kell betonozni. Ha a vevőnek nincs lehetősége a hely elkészítésére, szívesen vállaljuk ezt a feladatot.

A pergola megépítése nem bonyolult folyamat. Vevőinket a pergolák és kiegészítők építésének további részletei is érdeklik. Ha az Ön választása üveg fedelű alumínium pergolára esik, lehetőség nyílik egy tető árnyékoló elhelyezésére. Erre a célra egy olyan árnyékolót kínálunk, amelyet rozsdamentes csigák okos rendszere működtet. Az árnyékoló annál feszesebb, minél jobban húzódik ki a dobozból. Ha Ön idővel szükségét látja, a pergola tető- illetve homlokzati árnyékolója utólag is szerelhető.

Az árnyékolónak hosszú az élettartama. Gumiréteggel bevont perforált anyagból készül, amely víznek, fagynak, szélnek és a napsugaraknak egyaránt ellenáll. Tíz év használat után is megőrzi tulajdonságainak 90 %-át. Az alumínium pergola üveg fedele is kivételes szilárdsággal rendelkezik. A biztonsági üveg vastagsága 10 mm, rálépéssel is beterhelhető.  

Minden alumínium pergolánknak van integrált víztartója is, amelyet az oszlop vezet ki. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség az esővíz elvezetésére a pergolából. Az alumínium pergolák némely típusánál ügyelnünk kell a tető lejtésének megoldására. Ez általában 8 fok, ami 14 cm/m-t jelent. Bizonyos feltételek mellett a 4 fok, tehát 7 cm/m is elegendő.  

Pergoláink beépített vízcsatornával vannak ellátva, ez az oszlopon keresztül van kivezetve. Ezzel a módszerrel meg van oldva az esővíz elvezetése a tetőről. A lamellás illetve üvegtetős alumínium pergolák szerelésénél néhány fontos részletre szeretnénk felhívni vevőink figyelmét. Fontos például betartani, hogy ne függesszünk az alumínium pergola szerkezetére hintát vagy hintahálót. A pergolák konstrukciója nincs úgy szerkesztve, hogy elviselje az egyenletes rezgő mozdulatokat.

A pergolán könnyebb dísznövények elhelyezése lehetséges, az alumínium könnyen átfúrható. Ebben szívesen segítünk, ez alumínium pergola megjelölt részeibe menettel ellátott szegecseket préselünk, amelyekbe a felfüggesztéshez megfelelő kis kampók tekerhetők. 

Ha Ön LED megvilágítást igényel, még a gyártás előtt döntenie kell. A LED megvilágításhoz szükséges vezetékeket közvetlenül az alumínium szerkezetbe kell bedolgoznunk.  

Az alumínium pergola karbantartása

Ez az alumínium pergola népszerűségének egyik legfőbb oka. Gyakorlatilag karbantartás mentes, nem igényel különösebb törődést. Egy nedves ronggyal elég eltávolítani a szennyeződést. Ezenfelül az alumínium pergola rozsdamentes. Évek elteltével is látványos és szép marad, karbantartásához nem szükséges védőbevonat használata.

Az alumínium pergola ára

Az alumínium pergolákkal igényesebb vevőinket céloztuk meg, akik nagyon jó minőségű dizájnos terméket szeretnének. Ez határozza meg az árat, ami a fa pergolákhoz viszonyítva alacsonyabb. A minőségnek viszont ára van.  

Az alumínium pergola szállítási ideje

A szállítási határidő általában 30-45 nap. A pergolák nagy részét viszont 30 napon belül szállítjuk.  

Scroll to Top