Pavilon a szezon előtt

Pavilon a szezon előtt

Hogyan gondoskodjunk kerti pavilonunkról és pergolánkról a szezon kezdete előtt?

Az előzőekben már megírtuk, hogy a kerti szórakozások és grillezések szezonjának befejeztével hogyan készítsük el kerti pavilonunkat a téli időszakra. Kerti pavilonunkról és pergolánkról viszont a tavaszi/nyári szezon kezdetekor – még az igénybevételük előtt – ugyanúgy gondoskodnunk kell. Milyen műveleteket szükséges az első használat előtt elvégeznie?

Takarítsa ki kerti pavilonját

Könnyebb dolga lesz, ha alapos tél előtti takarítást végzett. Ennek ellenére meg kell szabadítania kerti pavilonját ill. pergoláját a téli időszakban összegyűlt szennyezettségtől. Lehet ez a szél által odafújt levél, fű vagy egyéb hulladék.
Ha pergolája vagy kerti pavilonja kárpitozott támlákkal rendelkezik, feltételezzük, hogy a téli időszak előtt ezeket kellőképpen elraktározta. A szezon kezdetekor el kell róluk távolítani az esetleges durva szennyeződést és ajánlatos lemosni tisztítószeres langyos vízzel egy puha kefe segítségével. A takarítás része továbbá a sarkak kisöprése, a por letörlése a bútorokról és a talaj felmosása.

Szükséges a pergola ill. kerti pavilon javítása?

Mielőtt használatba venné pavilonját, alaposan ellenőrizze azt. Fordítson figyelmet a tetőre, magára a szerkezetre és a bútorra is ha az az építmény részét alkotja.
Amennyiben a pergola vagy kerti pavilon javításra szorul, értesítsen minket, gondoskodunk a javításról. Ha Ön annyira elfoglalt, hogy az ellenőrzésre sem jut ideje, ezt a feladatot is átvállaljuk. Felmérjük a kerti pavilon vagy pergola állapotát, szükség esetén elvégezzük a javításokat. Elegendő egy telefonhívás!

Mérje fel az árnyékolás lehetőségét

Kerti pavilonját és árnyékolóját tovább tökéletesítheti, így alakíthatja egyre jobban saját szükségleteihez. Félig nyitott kerti pavilonját árnyékolóval egészítheti ki, főleg ha a pavilont napsugarak előtti menedékként szeretné alkalmazni. Ez természetesen a pergolára ugyanúgy vonatkozik. Ennek a célnak legtökéletesebben egy vászonból készített roló felel meg. Napsütés elleni védelmet nyújtanak továbbá a futónövények.

Saját elképzelése alapján alakítsa ki környezetét

Annak érdekében, hogy pergolája vagy kerti pavilonja alatt jól érezze magát, különbözőképpen, saját elképzelése szerint alakíthatja azt. Ne feledkezzen meg a növényekről, szereljen kültéri világítást, helyezzen el díszpárnákat, amelyek tökéletes kényelmet és kellemes hangulatot biztosítanak.
A kerti pavilonnal és pergolával való törődés nem bonyolult feladat, elegendő a rendszeres takarítás és az apró sérülések kijavítása. Nagyobb meghibásodások esetén rendelkezésükre áll cégünk, a Gazebo. Meg vagyunk róla győződve, hogy tökéletesen fogja magát érezni az általunk gyártott kerti pavilon ill. pergola alatt és felejthetetlenek lesznek az itt létrejött összejövetelek barátaikkal!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top