A japán Hinode kerti pavilon gyártása és építése

A japán hinode kerti pavilon gyártása és építése

Aktualizované

Műhelyünkben befejezéséhez közelednek a fából készült kerti pavilon gyártásának munkálatai. Itt kell összeillesztenünk az egész pavilont ahhoz, hogy lássuk, tökéletes pontossággal ülnek-e az egész építmény részletei.

A kerti pavilon minden egyes része szét van szedve, ezek felülete részletesen le van kezelve és színük összehangolva. A pavilon minden elemét precízen csomagoljuk, a szerelés helyszínére szállítjuk és jöhet az összeállítás.

Első nap

A pavilon alapszerkezete egy napon belül felépíthető. Itt már semmi sem lephet meg minket, hiszen a pavilon szerkezete műhelyünkben már teljes egészében fel volt építve.

Második, harmadik nap

A pavilon tetőszerkezetének kétirányú behajlítása az arany színűre festett faburkolat igényes rögzítését követeli. Nagy türelmet igényel a vízelvezetéses tetőburkolat felső rostjának elkészítése. Minél jobban közelítünk a tető csúcsához, annál bonyolultabb a lecezés hajlítása. A pavilon burkolásához és rostjához 2000 rozsdamentes acélcsavart használunk el. A pavilon fedelének meredek lejtése miatt ez egy igényes és fizikailag megterhelő szerelés.

Negyedik – tizenegyedik nap

Megkezdődött a vízelvezetéses fedőlemez felrakása a pavilon tetejére. Ez a legrégebbi típusú fedőlemez. A rómaiak Kína által voltak inspirálva, ahol a tetők bambuszból készültek. Kúp alakúak voltak és könnyen egymásba illeszkedtek. Ezt követően feltalálták az ívelt agyagból készült vízelvezető típusú tetőcserepet. Az egész pavilonon 2850 darab 20x10cm méretű kis vízelvezető tetőcserép helyezkedik el. Minden egyes darabot át kell egy bizonyos helyen fúrni és rozsdamentes acélcsavarral a pavilon tetején előkészített rosthoz csavarozni. 2850-szer átfúrni a cserepet, elhasználni 60drb fúróhegyet és 2850 csavart becsavarni. Ezek a számok minden szerelésnél megismétlődnek! A pavilon tetőgerincének cserepeit malterágyba helyezzük. A pavilon minden sarkára 80 kg malter szükséges, amely összetétele az időjárási viszontagságokkal való ellenállóképesség miatt régi recept alapján van elkészítve.

Tizenkettedik és tizenharmadik nap

Az állás építése hozzávetőleg két órát vesz igénybe. Ez egy fontos kellék a pavilon tetejének befejezési munkálatainál. Mivel a felrakás alulról fenti irányba halad, a felső részhez érve nem léphetünk a már lejjebb lerakott cserépre. Ez már csak egy kis lépés az igényes felrakás befejezéséhez! A befejezett mű látványa egyszeriben feledteti velünk a pavilon gyártásához és szereléséhez szükséges erőfeszítést, a munka igényességét. Gyönyörű érzéssel tölt el minket, hogy ilyen kivételes építményt alkothatunk, amelynek évek múltával mindig szebb lesz a patinája. Lassan érik mint a jó bor, minél idősebb lesz, annál jobban érvényesül annak gyönyörűsége!

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
13 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
7 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
15 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
10 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
8 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
9 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
5 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
3 0
Hliníková pergola s čelným a bočným tienením. #hliníková pergola #pergola
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
12 0
Hliníková pergola Economic class #pergola#prístrešok #hliníkový prístrešok
5 0
Hliníková pergola Top class mliečne sklo bezpečnostné. #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
6 0
Hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
9 0
Obvodové zasklenie na hliníkovú pergolu #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
5 0
Hliníková pergola Economic class #pergola #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
8 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

S výberom Vám ochotne poradíme

Bezplatná konzultácia

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Čítal som o podmienkach pravidiel ochrany osobných údajov
5/5

Čo o nás hovoria zákazníci

Často kladené otázky

To záleží od viacero kritérií ako je veľkosť, typ altánku a dostupnosť materiálov, z ktorých je vyrobený. V štandardných veľkostiach, ktoré sú 400 x 400 cm, sa dodacia doba pohybuje okolo 5 – 6 týždňov.

V cene altánku a pergoly je finálna povrchová úprava, kompletná montáž u zákazníka na kľúč s dovozom.
Montáž hliníkovej záhradnej pergoly trvá 1-2 dni, záleží od veľkosti.
Ceny altánkov patria k tým vyšším. Vždy záleží od doplnkovej výbavy altánku. Každý je umelecké dielo s výnimočným dizajnom a kvalitou spracovania.
Scroll to Top