Hogyan válasszunk télikertet?

Egy gyönyörű udvar létrehozása nem könnyű feladat, hiszen mindannyian nem vagyunk szakemberek.  Sok tényezőt kell figyelembe venni, amelyek egy rekonstrukció vagy építkezés folyamán merülhetnek fel. Viszont  a megfelelő tervezés és a tapasztalt szolgáltatók az Ön kertjét vagy udvarát tökéletes paradicsommá varázsolhatják. Egyszerű érintésekkel és  dizájn-módosításokkal a télikertek megnövelik otthona értékét. Jókat szórakozni baráti körben a medencénél vagy összebújni a kandalló előtt. Az egyszerűt különlegessé változtathatjuk.  Kedvét szegheti viszont a magas költség, hiszen nincs róla meggyőződve,  milyen télikertet szeretne.

A pavilon vagy télikert megépítése előtt szerezzen be minél több információt. Ez elősegíti megtervezni az egész projekt kivitelezésének költségvetését. Az árakat illetően előfordulhatnak területek közti különbségek, a költségeket befolyásolhatja a ház elhelyezése. Néhány nagyobb tervezet olyan anyagokat igényel, amelyek növelhetik a szállítási költségeket.

A télikertek megválasztása sokban múlik az Ön követelményeitől. El kell döntenie, egész évben használja-e majd,  vagy csak szezon jelleggel a meleg nyári napokon veszi igénybe.

A beltéri klíma  is hatást gyakorol az anyagok technikai megválasztására.

Döntő tényező a méret és forma, felszerelés, berendezés, beosztás, több oldalról való hozzáférhetőség lehetősége, nyitás iránya vagy a növények mennyisége.

A télikertek égtájakhoz  való orientációja meghatározó tényező a fény és a meleg szempontjából.

Az észak felé irányuló télikertek sokkal hűvösebbek, ellentétben ezzel a délnek tekintők az egész év folyamán fűtöttek, nyáron viszont ajánlatos a védelmük rolók vagy függönyök segítségével

Az ideális a délnyugati vagy délkeleti elhelyezés, ezzel kizárjuk a délutáni napsütés zavaró tényezőjét.

Ako si vybrať Zimnú záhradu? Ako si vybrať Zimnú záhradu?

Télikertek és méretük

Ha a télikertek megfelelően vannak a családi házhoz építve, olyan benyomást keltenek mintha örökké egymáshoz  tartoztak volna. A méret és forma megválasztásánál figyelembe kell vennünk  a ház stílusát. Az üvegből készült mellékszárny belseje legyen  kényelmes és barátságos,  kívülről pedig attraktív.  A méretet meghatározza a családtagok száma és a télikert küldetése, milyen célt fog szolgálni. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni.

Változatos formák

A kínálat bőséges, különböző változatok lehetségesek.  Részletesen tanulmányozza át az összeset, így tudja eldönteni, mely változat  Önnek a legmegfelelőbb. Az ajtók és ablakok nyitása lehet klasszikus vagy választhatja a csapóajtó és csapóablak megoldást egy kar vezérlésével. A tolóajtó és ablak megoldás a legpraktikusabb főleg helytakarékosság szempontjából.

A télikertek tökéletes kiegészítői a virágok

Amennyiben trópusi növényeket szeretne termeszteni, a télikert a legmegfelelőbb választás, hiszen ezek a növények magas páratartalmat és kb 20°C hőmérsékletet igényelnek. Néhány ajánlat a kedvencekből: fikusz, bromélia, orchídea, pálmák és banánfa.

A szubtrópusi növények közül a legmegfelelőbbek a citrusok, kaktuszok és narancsfák amelyek az egész kertben kellemes illatot árasztanak.

Termékeink kínálatát a „termékek” vagy „télikertek” oldalainkon tekintheti meg.  Lépjen velünk  kapcsolatba, a lehetö legrövidebb időn belül  jelentkezünk.

Tekintse meg honlapunkon a „termékek“ fejezetet. Lépjen velünk kapcsolatba, mi a lehető legrövidebb időn belül jelentkezünk.

Scroll to Top