Hogyan válasszunk fából készült pergolát?

Hogyan válasszunk fából készült pergolát?

Aktualizované

A fa pergolák  könnyű dísz -szerkezetei általában kertekben vagy parkokban vannak elhelyezve és ékesítik környezetüket. Szerkezetük többnyire egy egyszerű oszlopokkal vagy gerendákkal alátámasztott keret. A szó eredete a latin Pergula kifejezés, amely kiálló ereszcsatornára utal. Akár egy pavilon, szolgálhat  épületek kibővítésére, nyitott teraszok védelmére vagy mint két építmény közti összekötő elem. Gyakran tévesztjük össze a pergola és lugas kifejezéseket.  A lugas általában egy tetővel befedett fapad. Lecekből készült rácsok veszik körül amire futónövények vannak felfuttatva. A  pergola viszont lényegesen nagyobb méretű és nyitottabb  szerkezet,  általában  ülőhelyek nélkül. Pillérek és tartógerendák alkotják, nélkülözik a falakat és a tetőt.  A lugas viszont nyitott, szabadon álló szerkezet csúcsos tetővel.

pergolak

Korszerű fa pergolák

A korszerű fa pergolák alapanyaga általában a fa, vinyl, üvegszál, alumínium és PVC, tégla vagy kő oszlopokra helyezve.  Áruk különböző, az olcsóbb kategóriától a legdrágábbakig.

Ha a mintákban szeretne ihletet találni, jó címen van. Ha külső terének rendezésére keres ispirációt, jónéhány javaslattal és ötlettel szolgálhatunk. A pergolák kihasználásának lehetősége széleskörű, pihenésre, szórakozásra és kültéri tálalásra és étkezésre is alkalmas.  Otthonát barátságosabbá varázsolhatja és ami ennél is fontosabb, illik a kertjéhez és házához. A fa pergola általában az udvar vagy a kert domináns része, háttérbe szorítja a többi létesítményt.

pergolak

A fa pergola ideális hely arra, hogy körülötte gyönyörű futó növényak húzódjanak. Ha kimondottan növény-jellegű pergolát szeretne, csökkenteni kell a rácsok sűrűségét az általánoshoz viszonyítva. A pergolába be lehet iktatni egy kandallót. Egy épített kandalló az ideális megoldás, hatása kellemesebb az elemekből összeállított beton kandallónál.

A fa pergola egy konkrét kert méreteihez szabott, aprólékosan fel kell térképeznünk végső célunkat és elképzelésünket.

A kert bármely  helyére is esik a választása, összhangban kell hogy maradjon az Ön otthona stílusával.  Ezért szánjon elég időt a pergola piackutatására és a részletes dizájn megtervezésére

Ügyeljen a jóváhagyásokra és engedélyezésekre, ezeket feltétlenül a munka kezdete előtt biztosítsa be .

Győződjön meg arról, hogy az építkezési anyagok alkalmasak-e kültéri használatra. Ma már fém pergolák is rendelkezésre állnak.

A fa pergolát úgy kell megépíteni, hogy ellenálló legyen. Csavarokat kell alkalmazni szögek helyett a szerkezet hosszútávú szilárdsága és a biztonság érdekében.

Rendelkezésre állnak előre gyártott elemekből összerakható pergolák, ha azonban Ön nem egy ezermester, használja a tapasztalt szakember szolgáltatásait.

Kérje az építő engedélyének felmutatását, esetleg egy előzőleg elvégzett munka bemutatását.

A kert megépítésének megtervezése és kivitelezése szórakoztató és pihentető elfoglaltság. Zöld labirintusok, macskaköves utak, kis tavak, szökőkutak, színes virágok és kis kerek koronájú fák, amelyek a kerti utat szegélyezik – ezek mind olyan elemek, amelyek csodálatos hangulatot idéznek elő. Utóvégre nincs is annál jobb érzés, mint mikor saját kis földi paradicsomában élvezheti megérdemelt pihenőjét.

Tekintse meg honlapunkon a „termékek“ fejezetet. Lépjen velünk kapcsolatba, mi a lehető legrövidebb időn belül jelentkezünk.

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
13 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
7 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
15 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
10 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
8 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
9 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
5 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
3 0
Hliníková pergola s čelným a bočným tienením. #hliníková pergola #pergola
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
12 0
Hliníková pergola Economic class #pergola#prístrešok #hliníkový prístrešok
5 0
Hliníková pergola Top class mliečne sklo bezpečnostné. #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
6 0
Hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
9 0
Obvodové zasklenie na hliníkovú pergolu #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
5 0
Hliníková pergola Economic class #pergola #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
8 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

S výberom Vám ochotne poradíme

Bezplatná konzultácia

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Čítal som o podmienkach pravidiel ochrany osobných údajov
5/5

Čo o nás hovoria zákazníci

Často kladené otázky

To záleží od viacero kritérií ako je veľkosť, typ altánku a dostupnosť materiálov, z ktorých je vyrobený. V štandardných veľkostiach, ktoré sú 400 x 400 cm, sa dodacia doba pohybuje okolo 5 – 6 týždňov.

V cene altánku a pergoly je finálna povrchová úprava, kompletná montáž u zákazníka na kľúč s dovozom.
Montáž hliníkovej záhradnej pergoly trvá 1-2 dni, záleží od veľkosti.
Ceny altánkov patria k tým vyšším. Vždy záleží od doplnkovej výbavy altánku. Každý je umelecké dielo s výnimočným dizajnom a kvalitou spracovania.
Scroll to Top