Hogyan válasszunk fából készült pergolát?

Hogyan válasszunk fából készült pergolát?

Aktualizované

A fa pergolák  könnyű dísz -szerkezetei általában kertekben vagy parkokban vannak elhelyezve és ékesítik környezetüket. Szerkezetük többnyire egy egyszerű oszlopokkal vagy gerendákkal alátámasztott keret. A szó eredete a latin Pergula kifejezés, amely kiálló ereszcsatornára utal. Akár egy pavilon, szolgálhat  épületek kibővítésére, nyitott teraszok védelmére vagy mint két építmény közti összekötő elem. Gyakran tévesztjük össze a pergola és lugas kifejezéseket.  A lugas általában egy tetővel befedett fapad. Lecekből készült rácsok veszik körül amire futónövények vannak felfuttatva. A  pergola viszont lényegesen nagyobb méretű és nyitottabb  szerkezet,  általában  ülőhelyek nélkül. Pillérek és tartógerendák alkotják, nélkülözik a falakat és a tetőt.  A lugas viszont nyitott, szabadon álló szerkezet csúcsos tetővel.

pergolak

Korszerű fa pergolák

A korszerű fa pergolák alapanyaga általában a fa, vinyl, üvegszál, alumínium és PVC, tégla vagy kő oszlopokra helyezve.  Áruk különböző, az olcsóbb kategóriától a legdrágábbakig.

Ha a mintákban szeretne ihletet találni, jó címen van. Ha külső terének rendezésére keres ispirációt, jónéhány javaslattal és ötlettel szolgálhatunk. A pergolák kihasználásának lehetősége széleskörű, pihenésre, szórakozásra és kültéri tálalásra és étkezésre is alkalmas.  Otthonát barátságosabbá varázsolhatja és ami ennél is fontosabb, illik a kertjéhez és házához. A fa pergola általában az udvar vagy a kert domináns része, háttérbe szorítja a többi létesítményt.

pergolak

A fa pergola ideális hely arra, hogy körülötte gyönyörű futó növényak húzódjanak. Ha kimondottan növény-jellegű pergolát szeretne, csökkenteni kell a rácsok sűrűségét az általánoshoz viszonyítva. A pergolába be lehet iktatni egy kandallót. Egy épített kandalló az ideális megoldás, hatása kellemesebb az elemekből összeállított beton kandallónál.

A fa pergola egy konkrét kert méreteihez szabott, aprólékosan fel kell térképeznünk végső célunkat és elképzelésünket.

A kert bármely  helyére is esik a választása, összhangban kell hogy maradjon az Ön otthona stílusával.  Ezért szánjon elég időt a pergola piackutatására és a részletes dizájn megtervezésére

Ügyeljen a jóváhagyásokra és engedélyezésekre, ezeket feltétlenül a munka kezdete előtt biztosítsa be .

Győződjön meg arról, hogy az építkezési anyagok alkalmasak-e kültéri használatra. Ma már fém pergolák is rendelkezésre állnak.

A fa pergolát úgy kell megépíteni, hogy ellenálló legyen. Csavarokat kell alkalmazni szögek helyett a szerkezet hosszútávú szilárdsága és a biztonság érdekében.

Rendelkezésre állnak előre gyártott elemekből összerakható pergolák, ha azonban Ön nem egy ezermester, használja a tapasztalt szakember szolgáltatásait.

Kérje az építő engedélyének felmutatását, esetleg egy előzőleg elvégzett munka bemutatását.

A kert megépítésének megtervezése és kivitelezése szórakoztató és pihentető elfoglaltság. Zöld labirintusok, macskaköves utak, kis tavak, szökőkutak, színes virágok és kis kerek koronájú fák, amelyek a kerti utat szegélyezik – ezek mind olyan elemek, amelyek csodálatos hangulatot idéznek elő. Utóvégre nincs is annál jobb érzés, mint mikor saját kis földi paradicsomában élvezheti megérdemelt pihenőjét.

Tekintse meg honlapunkon a „termékek“ fejezetet. Lépjen velünk kapcsolatba, mi a lehető legrövidebb időn belül jelentkezünk.

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Drevená pergola Miláno s prestrešením lepené bezpečnostné sklo. #drevená pergola#prístrešok#drevený prístrešok
8 0
Drevená pergola Rio Grande 2013 #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
10 0
Sme hrdí na to, že ako jediná firma sme mali možnosť inštalovať najexkluzívnejšiu Bioklimatickú pergolu na Slovensku. Pergolu pre najúspešnejšiu spoločnosť na svete McDonalds. Spoločnosť, ktorá je lídrom vo svojom obore a dlhodobo určuje trend nielen v stravovaní, ale aj špičkovým dizajnovým prevedením každej svojej prevádzky. Najnovšie a najkvalitnejšie materiály vždy ako prvá zapracuje do svojich interiérov po celom svete. Ďakujem ešte raz za príležitosť prispieť týmto exkluzívnym výrobkom v exteriéry McDonalds a pridať tejto výnimočnej spoločnosti pomyselnú čerešničku na torte.
Ďakujeme a želáme veľa úspechov a krásnych exteriérov
24 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #prístrešok #samonosná pergola
9 0
Drevená pergola Miláno viac na www.gazebo-altanky.sk #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
9 0
zimná záhrada Top class #zimná záhrada #hliníková pergola #prístrešok
15 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
12 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #prístrešok drevený
16 0
Drevená pergola Santorini #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
11 0
Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
15 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
8 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
16 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
11 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
10 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
10 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
6 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

Scroll to Top