Hogyan törődjünk alumínium pergolánkkal?

ako sa starat o hlinikovu pergolu

Szeretne egy alumínium pergolát? E termék mellett szól korszerű külseje, szilárdsága, ellenálló képessége, hosszú élettartama és végül, de nem utolsósorban minimális és egyszerű karbantarthatósága.  

Mindennek alapja a jó minőségű szerelés

A hosszú éveken át tartó probléma mentes élettartam alapvető feltétele a jó minőségű beszerelés. Ennek a folyamatnak fontos eleme az alapok betonozása, amelyek a pergola rögzítését biztosítják. Munkatársaink a pergola szerelésében hosszúéves nagy tapasztalattal rendelkeznek. Nem kell aggódnia pergolája szilárdsága miatt, ellenáll majd az időjárás viszontagságainak és erős szélnek.  

A pergola hosszú élettartamának titka az alumínium szerkezet, tehát az alumínium profilok. Az alumínium nagyon ellenálló, alakja állandó és valójában megsemmisíthetetlen anyag. Szinte semmilyen karbantartást nem igényel. Csupán a következőket kell tennünk.

Az alumínium pergola ápolásánál a következőkre ügyeljen:

  • A szerkezetre – alumínium profilokra
  • A tetőzetre
  • A pergola padlójára

Az alumínium pergola szerkezetének karbantartása

A fentiekben már említést tettünk az általunk gyártott alumínium pergolák profiljainak exkluzív minőségéről. Ezek szinte nem igényelnek karbantartást. Nem szükséges semmiféle felszíni kezelésük, festésük, lakkozásuk. Elegendő a pergola tisztántartása. Erre a célra klasszikus tisztítószeres vizet alkalmazunk.  Tisztításhoz semmiképpen sem használjon drótkefét vagy más éles tárgyat.  

A pergola festékrétegének sérülése esetén értesítsen minket. A festékhibákat képesek vagyunk eltávolítani.  

Ügyeljen a hótakaróra

Az alumínium pergola tetőzete szintén nem igényel kivételes törődést. Ez függ természetesen a tetőzet megválasztásától. Árnyékoló fényellenző esetében elegendő ezt a kazettába görgetni.  

Ha Ön egy üvegtetős megoldás mellett dönt, elegendő ezt szükség szerint megszabadítani a szennyeződéstől. A téli időszakban erős hóesés esetén viszont óvatosan takarítsa le a tetőről a hóréteget. Olvassa el, hogyan törődjünk pergolánkkal a téli időszakban.   

A padlóval való törődés  

A padló esetében a törődés függ a megválasztott anyagtól. Talajcsempe és beton esetében szinte szükségtelen a karbantartás. A szennyeződést egyszerűen felsöpörjük, esetleg tisztítószeres vízzel távolítjuk el.  

Ha fából készült padlóburkolatra esik választása, a karbantartás kissé bonyolultabb. Ezt a padlót rendszeresen szükséges impregnáló bevonattal, olajjal illetve más festékkészítményekkel kezelni. Néhány évente egyszer csiszolást is igényel.

Mint látjuk, az alumínium pergola karbantartása igénytelen feladat. Kivételes törődés nélkül is változatlan állapotban működési küldetését teljesítve fog szolgálatára állni.  

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top