japonsky altanok hinode v zime

Amennyiben Ön egy pergola vagy kerti pavilon tulajdonosává vált, meg vagyunk róla győződve, hogy minél hosszabb ideig szeretné örömét lelni bennük. Az általunk készített pergolák és kerti pavilonok minősége és élettartama elsőrendű. Ez azonban nem zárja ki a velük való törődés szükségességét. Sokszor okozhat gondot a téli magas hótakaró.

Hogyan távolítsuk el a havat kerti pavilonunkról

Ön egy nyitott kerti pavilon tulajdonosa? Kívül és belül egyaránt ki van téve ez időjárás viszontagságainak. Az élettartam maximális meghosszabbítása érdekében lényeges, hogy télen is törődjön vele. Természetesen a szezon előtti karbantartás és a kerti pavilon télre való elkészítése is nélkülözhetetlen. A téli időszakban már csak a hótakaró eltávolítására kell ügyelnie, amely megsérthetné a kerti pavilon fedelét. 

A hó eltakarítását segítséggel végezze nagyon óvatosan. A tetőre való feljutáshoz szüksége lesz egy létrára. Ezért van szükség arra, hogy valaki biztosítsa Önt. A hótakaró eltávolításához használjon fából vagy műanyagból készült létrát. A havat takarítsa el a kerti pavilonból és közeléből a víztócsák kialakulásának meggátolása érdekében, 

Hóverzus pergola

Nálunk a tél kiszámíthatatlan. Az egyik nap még plusz értékeket jelez a hőmérő, a következő napokban pedig gazdag hótakaró borítja a tájat. Ez a jelenség különösen Szlovákia északi részeire jellemző.

Kerti pavilonjaink minőségüket tekintve minden évszakban megállják helyüket, tehát a télnek is ellenállnak. Az alumínium pergolák szerkezete rendkívül szilárd és ellenáll az időjárás viszontagságainak. A mérsékelt lejtésű tetőszerkezetről a hótakaró könnyedén lecsúszik. 

Gondot okozhat viszont egy intenzívebb hóesés. Milyen maximális terhelést képesek elbírni a Gazebo pergolák? Ezek az értékek a következők: az Economic alumínium pergolánál 110kg/m2és a Top class alumínium pergolánál 120 kg/m2, ami tényleg elegendő. Ennek ellenére távolítsa el a pergoláról a magas hótakarót. A vizes hó nagyon súlyos, tömege a háromszorosára növekszik.

A hó eltávolítása a pergoláról nagyon egyszerű és gyors folyamat. Használjon fából vagy műanyagból készült szerszámot, legideálisabb egy gereblye. Vágja meg a hóréteget és dobja le a földre.

Ha a pergola a házhoz csatlakozik és fölötte egy ablak található, az ablakon keresztül is elvégezheti ezt a folyamatot, a havat egy szerszámmal kényelmesen a földre juttathatja. A művelethez ne alkalmazzon fém tárgyakat,amelyekkel megsérthetné a pergolát! 

A jég felolvasztásához a fa és alumínium pergoláknál egyaránt ne alkalmazzon sót illetve homokot, amivel megsérthetné a felületüket. Hogyan távolítsa el a jégréteget? Apró kocogtatással próbálja megbontani szerkezetét,törje apróbb darabokra majd folyamatosan távolítsa el ezeket. Ez már viszont egy bonyolultabb művelet. Legyen tehát nagyon óvatos!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top