A pergola, kerti bútor és a hó. Problémát okozhat?

japonsky altanok hinode v zime

Aktualizované

Amennyiben Ön egy pergola vagy kerti pavilon tulajdonosává vált, meg vagyunk róla győződve, hogy minél hosszabb ideig szeretné örömét lelni bennük. Az általunk készített pergolák és kerti pavilonok minősége és élettartama elsőrendű. Ez azonban nem zárja ki a velük való törődés szükségességét. Sokszor okozhat gondot a téli magas hótakaró.

Hogyan távolítsuk el a havat kerti pavilonunkról

Ön egy nyitott kerti pavilon tulajdonosa? Kívül és belül egyaránt ki van téve ez időjárás viszontagságainak. Az élettartam maximális meghosszabbítása érdekében lényeges, hogy télen is törődjön vele. Természetesen a szezon előtti karbantartás és a kerti pavilon télre való elkészítése is nélkülözhetetlen. A téli időszakban már csak a hótakaró eltávolítására kell ügyelnie, amely megsérthetné a kerti pavilon fedelét. 

A hó eltakarítását segítséggel végezze nagyon óvatosan. A tetőre való feljutáshoz szüksége lesz egy létrára. Ezért van szükség arra, hogy valaki biztosítsa Önt. A hótakaró eltávolításához használjon fából vagy műanyagból készült létrát. A havat takarítsa el a kerti pavilonból és közeléből a víztócsák kialakulásának meggátolása érdekében, 

Hóverzus pergola

Nálunk a tél kiszámíthatatlan. Az egyik nap még plusz értékeket jelez a hőmérő, a következő napokban pedig gazdag hótakaró borítja a tájat. Ez a jelenség különösen Szlovákia északi részeire jellemző.

Kerti pavilonjaink minőségüket tekintve minden évszakban megállják helyüket, tehát a télnek is ellenállnak. Az alumínium pergolák szerkezete rendkívül szilárd és ellenáll az időjárás viszontagságainak. A mérsékelt lejtésű tetőszerkezetről a hótakaró könnyedén lecsúszik. 

Gondot okozhat viszont egy intenzívebb hóesés. Milyen maximális terhelést képesek elbírni a Gazebo pergolák? Ezek az értékek a következők: az Economic alumínium pergolánál 110kg/m2és a Top class alumínium pergolánál 120 kg/m2, ami tényleg elegendő. Ennek ellenére távolítsa el a pergoláról a magas hótakarót. A vizes hó nagyon súlyos, tömege a háromszorosára növekszik.

A hó eltávolítása a pergoláról nagyon egyszerű és gyors folyamat. Használjon fából vagy műanyagból készült szerszámot, legideálisabb egy gereblye. Vágja meg a hóréteget és dobja le a földre.

Ha a pergola a házhoz csatlakozik és fölötte egy ablak található, az ablakon keresztül is elvégezheti ezt a folyamatot, a havat egy szerszámmal kényelmesen a földre juttathatja. A művelethez ne alkalmazzon fém tárgyakat,amelyekkel megsérthetné a pergolát! 

A jég felolvasztásához a fa és alumínium pergoláknál egyaránt ne alkalmazzon sót illetve homokot, amivel megsérthetné a felületüket. Hogyan távolítsa el a jégréteget? Apró kocogtatással próbálja megbontani szerkezetét,törje apróbb darabokra majd folyamatosan távolítsa el ezeket. Ez már viszont egy bonyolultabb művelet. Legyen tehát nagyon óvatos!

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
13 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
7 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
15 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
10 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
8 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
9 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
5 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
3 0
Hliníková pergola s čelným a bočným tienením. #hliníková pergola #pergola
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
12 0
Hliníková pergola Economic class #pergola#prístrešok #hliníkový prístrešok
5 0
Hliníková pergola Top class mliečne sklo bezpečnostné. #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
6 0
Hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
9 0
Obvodové zasklenie na hliníkovú pergolu #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
5 0
Hliníková pergola Economic class #pergola #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
8 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

S výberom Vám ochotne poradíme

Bezplatná konzultácia

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Čítal som o podmienkach pravidiel ochrany osobných údajov
5/5

Čo o nás hovoria zákazníci

Často kladené otázky

To záleží od viacero kritérií ako je veľkosť, typ altánku a dostupnosť materiálov, z ktorých je vyrobený. V štandardných veľkostiach, ktoré sú 400 x 400 cm, sa dodacia doba pohybuje okolo 5 – 6 týždňov.

V cene altánku a pergoly je finálna povrchová úprava, kompletná montáž u zákazníka na kľúč s dovozom.
Montáž hliníkovej záhradnej pergoly trvá 1-2 dni, záleží od veľkosti.
Ceny altánkov patria k tým vyšším. Vždy záleží od doplnkovej výbavy altánku. Každý je umelecké dielo s výnimočným dizajnom a kvalitou spracovania.
Scroll to Top