Hely a pavilon számára

altanok

Hová építsük kerti pavilonunkat? Válasszon ideális helyet!

Eldöntötte, hogy kertjét egy pavilon fogja ízlésesen kiegészíteni és ékesíteni? Válasszon okvetlenül egy kerti pavilont a Gazebo-tól, amely éveken keresztül fog örömére szolgálni. Ahhoz, hogy ez így legyen, a kerti pavilonnak elsősorban megfelelő helyet kell választani.  

Mi a mérvadó a kerti pavilon helyének megválasztásakor?

Miért döntött egy kerti pavilon megépítése mellett? Egy helyet szeretne a kertre való gyönyörű kilátással? Vagy egy alkalmatosságot, ahol szívesen ebédelne családjával, miközben védve van az időjárás viszontagságaitól? Netán csinosítani szeretné kertjét? Több tényezőt kell figyelembe venni, amelyek a kerti pavilon elhelyezését meghatározzák.

  1. Rendeltetés. Üljön le családjával és közösen beszéljék meg, hogyan szeretnék kihasználni kerti pavilonjukat. Ha például a vasárnapi ebédjeiket szeretnék itt elfogyasztani vagy családi ünnepségeket szerveznének, a ház közelében lenne az ideális hely a konyha közelsége miatt. Ha magányt és nyugalmat szeretne, a háztól távolabbi félreeső hely a megfelelő.
  2. A telek mérete és jellege. Ezt a tényezőt feltétlenül figyelembe kell venni. Amennyiben a telek lejtős, a kerti pavilon ideális helye a dombon van, ahonnan gyönyörű kilátás biztosított.
  3. Kilátás. Kerti pavilonját úgy építse, hogy a kellemes kilátás biztosítva legyen. Biztosan nem a szomszéd házára vagy az út irányába szeretne nézelődni. Tüzetesen vizsgálja meg kertjét és válasszon egy helyet, ahonnan megfelelő a kilátás. Mint már említettük, a domboldal egy megfelelő megoldás.
  4. A kerti pavilonra való kilátás. A kerti pavilont úgy kell felépíteni, hogy ne csak a belőle hanem a rá való kilátás is szép legyen. Vegye ezt figyelembe! A kerti pavilon ne legyen zavaró tényező.

Néhány tipp, hová helyezzük el kerti pavilonunkat

Természetesen a kerti pavilon elhelyezése csakis az Ön döntésén múlik. Néhány tippel szolgálunk, amelyek Önt esetleg inspirálhatják.  

A kert félreeső részében.  Kérdése, mit is csinálna Ön ott? Nem zavarnák a házból vagy utcáról beáramló fények és sötétben szemlélhetné az éjjeli égboltot, élvezné a tökéletes pihenést, nyugodtan olvasgatna vagy egyszerűen csak töprengene.   

A ház közelében. Ha Önnek nincs terasza, egy kerti pavilon tökéletes alternatíva lehet. Építse a ház közelébe és kényelmesen élvezheti az összejöveteleket és családi ünnepségeket. Lehetőleg a ház mögé helyezze el, ezzel meggátolja a ház előtti útra való kilátást és kertjében gyönyörködhet.

Medence mellett vagy egy gyermekjátszótér közelében. A kerti pavilon ebben az esetben menedéket nyújt a napsugarak elől, ugyanakkor felügyelhet csemetéire.

Ha Ön nincs tökéletesen meggyőződve a hely megválasztásáról, a Gazebo örömmel áll rendelkezésére! Közösen határozunk meg kertjében egy olyan helyet, hogy a kerti pavilon az Ön összes követelményének megfeleljen.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top