Bútorok pergolákba és kerti pavilonokba. Milyen típusút válasszunk?

drevena pergola milano

Aktualizované

Egy tökéletes pergola vagy kerti pavilon megfelelő bútort igényel.  Habozik a kiválasztásakor? A lehetőségekkel, a kerti bútorok egyes típusainak előnyeivel és hátrányaival kapcsolatban néhány praktikus tanáccsal szeretnénk Önt ellátni.

A kerti bútor kiválasztása előtt

Elsősorban tisztáznunk kell a bútortól való elvárásunkat. A funkció betöltése fontos vagy inkább a dizájn? A legolcsóbb bútort válassza, ami rövid időn belül cserére szorul? Esetleg a kerti bútor jó minőségére törekszik, amely hosszú évekre tesz jó szolgálatot.

Fontos kritérium továbbá, hogy a bútort téli időszakban rossz időjárás esetén zárt helyen raktározza vagy a helyszínen tárolja. Ha ezekre a kérdésekre megtalálja a megfelelő választ, egyszerűbbé teszi a bútor megvásárlását. Tehát milyenek a lehetőségek?

A kerti bútor anyaga szerinti választás

Teraszainkon és kerti pavilonjainkban egykor csupán olcsó műanyag bútor volt található. Idővel azonban a dizájn és funkció betöltése iránti igények megváltoztak. Milyen tulajdonképpen a jelenlegi kínálat?

  1. Fából készült bútor. Sokak részére ez az abszolút befutó.Ez a természetes anyag tökéletesen illik be a kerti környezetbe és kellemes hangulatot biztosít. Előnye az ellenállóság (tölgy, bükk, északi fenyő, exotikus fák) és a hosszú élettartam. Természetesen elkerülhetetlen a rendszeres ápolás. Hátránya a magasabb árfekvés. Az ilyen bútor főleg a kerti pavilonokba alkalmas.
  2. Rattan bútor. Itt lehetőség nyílik műrattan illetve természetes rattan bútor mellett való döntésre. A rattan bútor nagyon esztétikus viszont a fonás minősége és szerkezete okozza aránylag rövid élettartamát. Ezt a típusú bútort főleg zárt téli kertekbe tudnánk javasolni.
  3. Fémből készült bútorok. Ismét két lehetőségünk van, választhatunk alumíniumból vagy acélból készült bútort. Mindkét esetben jellemző a hosszú élettartam, figyeljünk azonban a konkrét gyártóra. Az alumínium bútor falainak vastagsága legyen minimálisan 2 mm a teherbírás és forma megőrzése érdekében. Az alumínium pergola kiváló környezetet nyújt egy alumíniumból készült bútornak, hiszen összeillenek és kiegészítik egymást. Az acél bútor gyakorlatilag megsemmisíthetetlen.Kisebb hiányossága a gyors hővezetés, a nyári napsugarak könnyen átforrósíthatják. Ez a probléma egy szövetpárna elhelyezésével orvosolható.
  4. Műanyag kerti bútorok. Klasszikus és olcsón elérhető megoldás.Hátránya az alacsony teherbírás és egy idő elteltével a pórusos szerkezet okozta nehéz tisztítás. Karbantartása viszont víz és tisztítószer alkalmazásával nagyon egyszerű.
  5. Beton bútor. A bútor szerkezete /lábak/ betonból az ülőrészek és az asztallap viszont fából készül. Az ilyen jellegű bútor egy épített kerti pavilonba kiválóan alkalmas.

Amint ezt a fentiekből látjuk, nagyon sok a lehetőség. Amennyiben Ön jó minőségű és egyben szép kerti bútort szeretne, a fa illetve alumínium melletti döntést ajánljuk.

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
13 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
7 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
15 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
10 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
8 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
9 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
5 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
3 0
Hliníková pergola s čelným a bočným tienením. #hliníková pergola #pergola
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
12 0
Hliníková pergola Economic class #pergola#prístrešok #hliníkový prístrešok
5 0
Hliníková pergola Top class mliečne sklo bezpečnostné. #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
6 0
Hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
9 0
Obvodové zasklenie na hliníkovú pergolu #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
5 0
Hliníková pergola Economic class #pergola #hliníková pergola #hliníkový prístrešok #prístrešok
8 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

S výberom Vám ochotne poradíme

Bezplatná konzultácia

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Čítal som o podmienkach pravidiel ochrany osobných údajov
5/5

Čo o nás hovoria zákazníci

Často kladené otázky

To záleží od viacero kritérií ako je veľkosť, typ altánku a dostupnosť materiálov, z ktorých je vyrobený. V štandardných veľkostiach, ktoré sú 400 x 400 cm, sa dodacia doba pohybuje okolo 5 – 6 týždňov.

V cene altánku a pergoly je finálna povrchová úprava, kompletná montáž u zákazníka na kľúč s dovozom.
Montáž hliníkovej záhradnej pergoly trvá 1-2 dni, záleží od veľkosti.
Ceny altánkov patria k tým vyšším. Vždy záleží od doplnkovej výbavy altánku. Každý je umelecké dielo s výnimočným dizajnom a kvalitou spracovania.
Scroll to Top