hlinikova bioklimaticka pergola

Az úgynevezett bioklimatikus pergola aránylag egy új fogalom. Egyre nagyobb előszeretetnek örvend. Ez nem meglepő, hiszen a bioklimatikus pergola számtalan előnnyel rendelkezik, amelyek az árnyékban való relaxációt egy teljesen más szintre emelik! Ön is eltűnődött már egy bioklimatikus pergola beszerzésén? A következő előnyöket biztosítja a klasszikussal szemben.

  1. Minden időjárás esetén és minden évszakban élvezhető. Míg a klasszikus pergola a téli időszakban nem nyújt védelmet, a bioklimatikus pergola ezt biztosítja. Az említett funkciót a lamellás mennyezeti lefedésen kívül a homlokzati árnyékolás is elősegíti, amely tolóajtóval, üveggel vagy rolóval van ellátva.  
  2. Lehetővé teszi a levegő áramlását. Ezt különösen a forró napos időszakban értékelheti. Ugyanis a bioklimatikus pergola jellemzője, hogy a mennyezeti lamellák forgathatók, különböző pozíciókba állíthatók be (automatikusan vagy manuálisan egy forgatókar segítségével). Ha a lamellák nyitott pozícióban vannak, biztosítva van a levegő természetes áramlása és nem melegszik be a pergola belső tere.  
  3. Védelmet nyújt eső és szél ellen. A becsukott lamellák megvédenek az erős napsugaraktól, esőtől és hóvihartól. Az pergola oszlopaiba beépített csatornák biztosítják az esővíz és az elolvadt hó elvezetését. Ezen kívül a bioklimatikus pergola oldalsó falainak lezárása is lehetséges. Így a pergola minden időben élvezhető.
  4. Szabályozza a nap sugárzását. A klasszikus pergola mennyezeti lefedése nem ad lehetőséget a napsugarak intenzitásának megválasztásánál. A bioklimatikus pergola esetében ez az Ön döntésén múlik. Ha több napsugarat igényel, kinyitja a lamellákat. Ellenkező esetben zárt pozícióba fordítja őket és élvezheti az árnyékot.
  5. Minden helyen és sok célra alkalmazható. Nem csupán a ház részeként, de mint különálló építmény is alkalmazható. Szolgálhat étteremként, vagy mint egy kávéház terasza. Az oldalsó és homlokzati árnyékolóval ellátott bioklimatikus pergola segítségével egy különálló lakóteret alakíthatunk ki, amelyet télikertként is alkalmazhatunk. Kihasználhatóságuk tehát nagyon sokrétű.

Tökéletes védelem minden évszakban éjjel és nappal egyaránt. Ezt csupán a bioklimatikus pergola biztosítja. A pergola fényűző kivitelezéséről és arról, hogy emeli ingatlanja értékét, talán nem is szükséges Önt meggyőznünk. Válasszon bioklimatikus pergoláik színskálájából, különböző típusaiból, mi méretre gyártjuk le Önnek. Fölöttébb elégedett lesz a bioklimatikus pergola által biztosított luxussal és kényelemmel.  

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top