Kerti pavilon vagy pergola. Melyiket válasszuk?

Kerti pavilon vagy pergola. melyiket válasszuk?
Szépítgetné és otthonosabbá kívánná tenni kertjét, ahol a kellemetlen időjárás és napsugarak elől szeretne majd védelmet találni? Ebben az esetben jó szolgálatot tenne Önnek egy kerti pavilon vagy pergola. Ily módon egy olyan létesítményre tehet szert, ahol zavartalanul pihenhet, kerti ünnepségeket szervezhet vagy más tevékenységeket végezhet. Mely esetben építsen kerti pavilont és mikor előnyösebb egy pergola?

Mi a kerti pavilon és mikor döntsön építése mellett?

A kerti pavilon egy tetővel fedett önálló építmény, általában nyitott oldalakkal. Hordozó elemei a szilárdan a talajba rögzített oszlopok. A kerti pavilonok választéka széleskörű, különböző alakzatúak, méretűek vannak kínálatban többféle anyagból elkészítve. A kerti pavilon felépíthető a talajhoz rögzítve betonozott padlóval és alapokkal, azonban szabadon a befüvesített vagy más talajra is helyezhető. Számtalan a lehetőség. A legnépszerűbbek a félig nyitott fa kerti pavilonok. Kellő intimitást biztosítanak, védenek a szél elől, emellett jó kilátást nyújtanak.
„Mikor döntsön egy kerti pavilon építése mellett? Főleg abban az esetben, ha kertjében egy védett helyet szeretne magának kialakítani. A kerti pavilont gyakorlatilag bárhol elhelyezheti, beleértve a kert távolabbi részeit is. A legmegfelelőbb a jó kilátással rendelkező hely. Emellett védve van a nem kívánatos tekintetektől, pl. az utca irányából.”
Kerti pavilon vagy pergola. melyiket válasszuk?
Mikor döntsön egy kerti pavilont építése mellett? Főleg abban az esetben, ha kertjében egy védett helyet szeretne magának kialakítani. A kerti pavilont gyakorlatilag bárhol elhelyezheti, beleértve a kert távolabbi részeit is. A legmegfelelőbb a jó kilátással rendelkező hely. Emellett védve van a nem kívánatos tekintetektől, pl. az utca irányából. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a kerti pavilon dizájnja a ház arculatához és az egész kert jellegéhez legyen idomítva. A vidéki stílusnak egy fa kerti pavilon felel meg. A minimalista stílusú házhoz viszont alumínium kerti pavilont építsünk. A végső döntés joga természetesen az Öné.

Mikor javasolt egy pergola építése?

A pergola több szempontból is különbözik a kerti pavilontól. Általában a ház részét alkotja. Konstrukciójának oszlopai a talajba vannak rögzítve, az egészet egy tetőszerkezet fedi. A tető lehet nyitott vagy zárt. A befedésre számtalan módszer létezik. A pergola így a ház és a kert között képez átmenetet.

És mi a rendeltetése? A pergola különbözőképpen tehet szolgálatot. Árnyékot vet a teraszra, futónövényeknek biztosít tartószerkezetet, autóknak biztosít fedezéket és határt alkot a terasz és a kert között. Csak Ön dönti el, mi legyen a küldetése. Kitűnő lehetőség egy olyan ház melletti hely kialakítására, ahol ünnepelhet ill. családi ebédeket szervezhet.
Döntött tehát, kerti pavilonnal vagy pergolával ékesíti kertjét? Ha egy meghitt eldugott helyen kíván pihenni, a kerti pavilon a megfelelő választás. Ha pedig házát a kerttel szeretné ügyesen összekötni és ily módon kibővíteni a lakóteret, a pergola a jó döntés.

Ne habozzon, lépjen kapcsolatot kapcsolatba velünk, örömmel segítünk.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top