Kerti pavilon vagy pergola. Melyiket válasszuk?

Kerti pavilon vagy pergola. melyiket válasszuk?

Aktualizované

Szépítgetné és otthonosabbá kívánná tenni kertjét, ahol a kellemetlen időjárás és napsugarak elől szeretne majd védelmet találni? Ebben az esetben jó szolgálatot tenne Önnek egy kerti pavilon vagy pergola. Ily módon egy olyan létesítményre tehet szert, ahol zavartalanul pihenhet, kerti ünnepségeket szervezhet vagy más tevékenységeket végezhet. Mely esetben építsen kerti pavilont és mikor előnyösebb egy pergola?

Mi a kerti pavilon és mikor döntsön építése mellett?

A kerti pavilon egy tetővel fedett önálló építmény, általában nyitott oldalakkal. Hordozó elemei a szilárdan a talajba rögzített oszlopok. A kerti pavilonok választéka széleskörű, különböző alakzatúak, méretűek vannak kínálatban többféle anyagból elkészítve. A kerti pavilon felépíthető a talajhoz rögzítve betonozott padlóval és alapokkal, azonban szabadon a befüvesített vagy más talajra is helyezhető. Számtalan a lehetőség. A legnépszerűbbek a félig nyitott fa kerti pavilonok. Kellő intimitást biztosítanak, védenek a szél elől, emellett jó kilátást nyújtanak.
„Mikor döntsön egy kerti pavilon építése mellett? Főleg abban az esetben, ha kertjében egy védett helyet szeretne magának kialakítani. A kerti pavilont gyakorlatilag bárhol elhelyezheti, beleértve a kert távolabbi részeit is. A legmegfelelőbb a jó kilátással rendelkező hely. Emellett védve van a nem kívánatos tekintetektől, pl. az utca irányából.”
Kerti pavilon vagy pergola. melyiket válasszuk?
Mikor döntsön egy kerti pavilont építése mellett? Főleg abban az esetben, ha kertjében egy védett helyet szeretne magának kialakítani. A kerti pavilont gyakorlatilag bárhol elhelyezheti, beleértve a kert távolabbi részeit is. A legmegfelelőbb a jó kilátással rendelkező hely. Emellett védve van a nem kívánatos tekintetektől, pl. az utca irányából. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a kerti pavilon dizájnja a ház arculatához és az egész kert jellegéhez legyen idomítva. A vidéki stílusnak egy fa kerti pavilon felel meg. A minimalista stílusú házhoz viszont alumínium kerti pavilont építsünk. A végső döntés joga természetesen az Öné.

Mikor javasolt egy pergola építése?

A pergola több szempontból is különbözik a kerti pavilontól. Általában a ház részét alkotja. Konstrukciójának oszlopai a talajba vannak rögzítve, az egészet egy tetőszerkezet fedi. A tető lehet nyitott vagy zárt. A befedésre számtalan módszer létezik. A pergola így a ház és a kert között képez átmenetet.

És mi a rendeltetése? A pergola különbözőképpen tehet szolgálatot. Árnyékot vet a teraszra, futónövényeknek biztosít tartószerkezetet, autóknak biztosít fedezéket és határt alkot a terasz és a kert között. Csak Ön dönti el, mi legyen a küldetése. Kitűnő lehetőség egy olyan ház melletti hely kialakítására, ahol ünnepelhet ill. családi ebédeket szervezhet.
Döntött tehát, kerti pavilonnal vagy pergolával ékesíti kertjét? Ha egy meghitt eldugott helyen kíván pihenni, a kerti pavilon a megfelelő választás. Ha pedig házát a kerttel szeretné ügyesen összekötni és ily módon kibővíteni a lakóteret, a pergola a jó döntés.

Ne habozzon, lépjen kapcsolatot kapcsolatba velünk, örömmel segítünk.

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Drevená pergola Miláno #drevená pergola #prístrešok #samonosná pergola
9 0
Drevená pergola Miláno viac na www.gazebo-altanky.sk #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
7 0
zimná záhrada Top class #zimná záhrada #hliníková pergola #prístrešok
15 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
11 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #prístrešok drevený
16 0
Drevená pergola Santorini #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
11 0
Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
14 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
8 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
15 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
10 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
8 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
10 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
6 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
3 0
Hliníková pergola s čelným a bočným tienením. #hliníková pergola #pergola
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
12 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

Scroll to Top