A kerti pavilon télre való felkészítése

A kerti pavilon télre való felkészítése

Az egész év folyamán kellemes pillanatokat tölt benne barátaival, családjával vagy egyedül egy csésze kávé mellett és egy jó könyvvel a kezében. Élvezi a kényelmet, nyugalmat, magányt és a napsugarak és szél elleni védelmet.

A tél közeledtével eljön az a pillanat, hogy kerti pavilonjának köszönetet mondjon a kellemesen eltöltött pillanatokért. Itt az ideje a pavilon télre való tökéletes felkészítésének. Hogyan kezdjen neki? Útmutatónkat követve a műveletet egyszerűen elvégezheti!

Takarítsa el a bútort, eszközöket, szerszámokat, játékokat…

A szezon idejében a kerti pavilonban használt összes tárgyat rakja el egy olyan helyre, ahol ezek védve lesznek az időjárás viszontagságaitól – hótól, fagytól, széltől és nedvességtől. Az erre legmegfelelőbb hely egy garázs vagy pince. Ily módon védelmet nyújt ezeknek az eszközöknek, ugyanakkor kellő tér nyílik a pavilon télre való tökéletes felkészítésére.     

Távolítsa el a szennyeződéseket.

Alaposan söpörje fel a kerti pavilon padlóját. A fa illetve csempe padlót ne felejtse el tisztítószerrel is áttörölni.  A pavilonban található kandallót is tökéletesen tisztítsa ki. A tető alatt  lerakódott pókhálókról és szennyeződésekről sem feledkezzen meg.

– Természetesen ne felejtse el megtisztítani a pavilont a pókhálótól és a résekben vagy a tető alatt lerakódott szennyeződésektől.

Olvassa el: Hogyan válasszunk kerti pavilont?

Javítsa meg a meghibásodott elemeket.

Vizsgálja át a pavilont kívülről és belülről egyaránt. Javítsa meg a hibás elemeket. Húzza meg a meglazult csavarokat, a fát csiszolja át, tömje be a réseket és repedéseket. Ezek az apró hibák kedvezőtlen időjárás esetén a pavilon nagyobb meghibásodását okozhatják. A téli időszak előtti eltávolításuk magakadályozza esetleges nagyobb károk keletkezését.  

Impregnáljuk a fát védőbevonattal.

Annak érdekében, hogy a fa konstrukció épségben átvészelje a telet, kenjük be a pavilont fa bevonására alkalmazható védőbevonattal. A piacon különböző anyagok kaphatók, amelyek védelmet nyújtanak penész, nedvesség és kártevő rovarok ellen. Az ilyen bevonatok alkalmazása lényegesen meghosszabbítja a pavilon élettartamát.   

Törődjön télen is kerti pavilonjával.

A kerti pavilon télre való előkészítése rendkívül fontos. Ne hanyagolja el azonban a téli időszakban történő időnkénti ellenőrzést sem. Távolítsa el a tetőn található hóréteget, ellenőrizze az esetleges meghibásodásokat, károsodásokat, melyeket igyekezzen azonnal kijavítani.   

Elsősorban természetesen lényeges egy jó minőségű kerti pavilon kiválasztása, amely nem károsodik az első szélroham illetve hófúvás következtében. Ilyen kerti pavilonokat kínálunk Önnek! Ha Ön kerti pavilonjának a szezonon kívüli időszakban is gondját viseli, tökéletes látványt és élvezetet fog nyújtani az egész év folyamán.  

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top