Hogyan válasszunk lugast?

Hinode blog

A lugasok tökéletes kiegészítők és szebbé varázsolják a kertet vagy az udvart. Attraktív funkciójuk betöltésén kívül a szemnek is kellemes látványt nyújtanak. A lugasok elősegítik kibővíteni otthona életterét  és meghosszabbítani a kinti tér élvezetét 3 illetve 4 évszakra.

A lugasok szabadon álló épületek tetővel és nyitott oldalakkal. Lehetnek  négyzetesek, téglalap alakúak  vagy kerekek, de a legnépszerűbb alakzat a hatszög vagy nyolcszög. Csak tető és oszlopok alkotják, azonban ablakokkal és ajtókkal is elláthatók és a falakra padok is beszerelhetők ezzel állandó üléslehetőséget biztosítva. A kimondottan szezonjellegű lugasok ideiglenes szerkezetek, szükség szerint bármikor felépíthetjük vagy lebonthatjuk őket.

Hogyan válasszuk ki Arbor

Mire használhatom a lugast?

A kültéri lugasok felhasználása oly sokrétű hogy az Ön fantáziájára van bízva a felhasználás  megválasztása. Leggyakoribb küldetése egyszerűen a pihenés, felüdülés és hűsölés bebiztosítása. A mérettől függően a lugasban kerti bútort, napozót, asztalt, székeket, kerti padot helyezhet el. Ezáltal növeli az élvezetet és kényelmet,  megnövekszik a lakótér egy része.

A kerti lugas ideális hely társadalmi események, kerti party-k, grillezések  megszervezésére. A  kerti lugas manapság nagyon népszerűvé vált  esküvők rendezésére.

Akadnak olyanok is, akik kinti lugasukat fitness-centrummá alakították, mások imádkozáshoz és meditációhoz használják. Egyre gyakrabban helyeznek el a lugasban pezsgőfürdőt, hiszen a lugas elég intimitást tud biztosítani.  vagy imádkoznak és  meditálnak alatta.  A kertészek virágátültetésre és ezek locsolására alkalmazzák, így elkerülik a nap perzselését. Valójában a lugasok kihasználásának lehetősége korlátlan.

Mi a fontos a lugas kiválasztásánál?

Elhelyezés, hely megválasztás!

A megfelelő  hely kiválasztása  drámai hatással  lehet a  végső élvezet eléréséhez.  Három megválaszolt egyszerű kérdés gyorsan behatárolja azon lehetőségek körét, hol fog a legjobban mutatni és hol teszi a lugas a lenagyobb szolgálatot.

Milyen célt fog szolgálni a lugas?

A legfontosabb kérdés, amelyet meg kell válaszolni, mivel annak küldetése határozza meg a lugas elhelyezését. Ha szabadtéri étkezésre szeretné használni, bölcs dolog lenne házközelben való elhelyezése, hogy a házban levő kellékek elérhetőbbek legyenek a távolság szempontjából. Ha egy olvasásra és pihenésre szánt csendes helyet szeretne kialakítani, a több nyugalom érdekében helyezze el a lugast a háztól távolabb. Kedvelt elhelyezési helyük a medencék és szabadtéri konyhák környéke,  árnyékot szolgáltatva a forró nyári napok idöszakában.

Milyen kilátást szeretne a lugasból?

El kell döntenie,  milyen legyen a lugasból való látvány. Ha  egy víztároló van a közelben, mellette való elhelyezése maximális élvezetet nyújthat. A víz gyönyöre és zaja kitűnően kiegészítik egymást a lugas komfortjával. A kertre vagy hegyekre való kilátás  jótékony hatással van a nehéz munkát végzőkre, pihenést és békét biztosít.

A házra való kilátás viszont lehetőséget nyújt megcsodálni otthonát,  ugyanakkor szem előtt tarthatja gyermekeit játék közben.

Hogyan válasszuk ki Arbor

Hogy is nézzen ki az Ön ideális lugasa?

Ugyanúgy, ahogy a legtöbb tulajdonos a legjobb kilátást szeretné a lugasból, sokan szeretnének  elérni egy gyönyörű látványt a lugasukra. A lugasok  olyan szerkezetek, amelyek szépséggel gazdagítják tulajdonát.

A lugas használatáról  kizárólag az Ön prioritásai döntenek.  Sok háztulajdonos a szebb látvány elérése miatt vásárol lugast, ezért arra törekszik hogy a lugas a  kertben található üres teret töltse ki.

Tehát amennyiben Ön egy lugas megépítését tervezi, feltétlenül tegye fel Önmagának ezt a 3 fontos kérdést. Megválaszolásuk feltétlenül segít eldönteni a lugas végső küldetését.

Termékeink kínálatát a „Termékek” vagy „Lugasok” oldalainkon tekintheti meg.  Lépjen velünk kapcsolatba, a lehető legrövidebb időn belül jelentkezünk

Tekintse meg honlapunkon a „termékek“ fejezetet. Lépjen velünk kapcsolatba, mi a lehető legrövidebb időn belül jelentkezünk.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top