Hogyan válasszunk kerti bútort és kertiülőbútort?

ako si vybrat posedenie pod pergolu

Aktualizované

Kerti ülőbútor

Az ideális kerti ülőbútor kiválasztása nemegyszerű folyamat. Számos különfélelehetőség létezik, melyek eltérőszükségleteket és igényeket szolgálhatnak ki. Ebben a cikkben bemutatunk néhány alapkerti bútort, kiemelve azok tulajdonságait ésalkalmazási lehetőségeit, valamintmegválaszoljuk a gyakran ismételtkérdéseket is.

A kerti ülőbútor kiválasztásánál nemcsak azesztétikai, de a praktikus szempontokat isfigyelembe kellene vennünk A következőbekezdésekben sorra veszünk néhányat azáltaluk kínált lehetőségekből és előnyökből.

A kerti bútor szettek mellett önálló fotelek éskanapék is elérhetőek, melyek a kert, vagy aterasz bármely részén szabadonelhelyezhetők. Általában a szettekkelmegegyező alapanyagokból készülnek. Amellett, hogy kényelmes ülőhelyetbiztosítanak, hozzájárulnak a friss levegőnvaló relaxációhoz is.

 1. Fa ülőbútorok – A fa természetes alapanyag,így tökéletesen illeszkedik a kertbe. A fábólkészült padok és asztalok elegáns hatástkeltve teremtik meg a kellemes légkört. Faülőbútor választásánál ugyanakkor nagyfigyelmet kell fordítani a fa minőségére ésannak védelmére a környezeti hatásokkalszemben.
 2. Fém ülőbútorok – A fém padok és asztalokellenállóképessége magas, hatásuk modern. A fém ülőbútor leginkább a modernkertekben érvényesül. Használata soránfontos a bútor karbantartása a korrózióshatások megakadályozása érdekében.
 3. Rattan ülőbútor – A rattan természetesalapanyag, mely természetes hatást biztosít,ugyanakkor ellenállóképessége magas. Arattan ülőbútor elegáns hatása sokféle típusúkertben érvényesül. Rattan ülőbútorvásárlása esetén érdemes figyelmet fordítaniaz alapanyag minőségére, valamint arra,hogy kellőképpen időjárásálló-e.
 4. Műanyag ülőbútor – A műanyag padok ésasztalok a legolcsóbb megoldást jelentik.Ellenállók és könnyen karbantarthatók.Esztétikai szempontból ugyanakkor nemkeltenek kellemes hatást, és leginkábbalkalmi használatra javasoltak.

Védőtetőt, vagy kerti ülőbútort keres?Számos lehetőség közül választhat. De hogytaláljuk meg a megfelelőt?

Kerti szettek

A kerti szettek olyan családok, vagy barátitársaságok számára jelentenek ideálismegoldás, akik szívesen tartózkodnak aszabadban, pihennek a kertben, vagy ateraszon.

Általában kanapékból, asztalokbólés fotelekből állnak, melyek a teraszra, azerkélyre, vagy a kertbe egyarántkihelyezhetők. A szettek többfélealapanyagból készülhetnek, mint példáulfém, fa, rattan, vagy műanyag.A kerti szett kiválasztása során gondosanügyeljünk annak szerkezetére, minőségére,az alapanyagra és az árra.

A fából készült kerti összeállítások tartósak,esztétikai szempontból kellemes látványtnyújtanak. Ugyanakkor a műanyagok szettekár tekintetében elérhetőbbek, könnyűek éskönnyen kezelhetők, bár gyorsabban el ishasználódnak.A kerti szett kiválasztása során gondolja át,hogy hány személyes szettre lenneszüksége, és azt hol helyezné el. Fontosszempont, hogy az asztal és a székekharmonizáljanak egymással.

A rattanösszeállítások szilárdságuknak,tartósságuknak és kellemesmegjelenésüknek köszönhetően nagyonnépszerűek. A fém kerti szettek tisztításaegyszerű, ugyanakkor kényelmi szempontbóla többi alapanyaggal szemben kevésbéelőnyösek.

Választási kritériumok

Mielőtt kerti védőtetőt választana, fontos meghatározni, hogy milyen célt szolgál majd,és mit vár el tőle. Csak raktározási célokatszolgál majd? Vagy kis nyári konyhaként isüzemel? Esetlegesen zárt tér legyen, amitélen is használható?

A következő fontos szempont a dizájn.Természetesen fontos, hogy a védőtetőharmonizáljon házzal és kerttel. Itt különfélealapanyagok, színek, formák és formatervekközül választhat. Bővebben errőltovábbiakban…

Milyen lehetőségek vannak?

Kerti pavilon

Általában fából készülnek, fedett tetővel. Amia falakat illet, lehet nyitott, félig nyitott, vagyzárt. A zárt pavilonok a téli időszakban iskihasználhatók. A pavilonok különfélestílusban készülhetnek – klasszikus,nyolcszög, négyoldalú, vagy japán stílusú.Ideális helyet teremtenek a pihenésre, deakár a szezonális kerti bútor tárolására is.

Mikor válasszuk ezt a megoldást?

 • Ha olyan helyet szeretne, ahol nyugodtan
  pihenhet.
 • Ha kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett is
  szeretne kinti összejöveteleket szervezni
 • Ha árnyékos helyet keres a medence mellé.

Mikor válasszunk kerti házikót?

 • Ha olyan fedett helyre van szüksége, melyet kedvezőtlen időjárási viszonyok során is ki tud használni.
 • Ha kis műhelyt, nyári konyhát, vagy műtermet rendezne be.
 • Ha összekötné a kellemest a hasznossal – a házikó megfelelő hely a szerszámok tárolására, terasza pedig nyáron kiváló találkozási helyszín

Pergola

Egy védőtető széleskörű felhasználásilehetőségekkel. Ez a pergola. Lehet önállóobjektum, mely védőtetőként szolgálhatpéldául a gépjárműnek. De össze lehet kötvea házzal, megvédve a teraszt, ezzel is teretbiztosítva a kellemes kinti pihenésnek. A pergola készülhet fából, vagy alumíniumból.Ennek köszönhetően bármilyen házhozkönnyedén hozzáigazítható. Lehet nyitott-,vagy zárt-tetős. Attól függően, hogy mireszeretné használni.

Mikor válasszunk pergolát?

 • Ha modern és funkcionális védőtetőt szeretne.
 • Ha szeretné a ház teraszrészét befedni.
 • Ha különálló, fedett objektumra van szüksége – például egy gépjármű számára.

TÉLIKERT

Télikertjeinkre úgy is tekinthetünk, mintha update pergolák lennének. Lehet szó alumínium pergolákról, melyek oldalsó és elülső árnyékolással vannak kiegészítve. Kínálatunkban ugyanakkor megtalálhatóak a fából készült télikertek is. A télikert ideális hely a kikapcsolódásra – kedvezőtlen időjárási körülmények mellet is.

Mikor válasszunk télikertet?

Ha növénytermesztéssel szeretnefoglalkozni.Ha szeretné kiszélesíteni lakóterületét.Ha olyan védőtetőre vágyik, mely télen isteljeskörűen kihasználható.

Kerti ülőbútor kiválasztása során fontostisztáznia követelményeket. Nagyobbünnepségekre, családi sütögetéskorhasználnánk, vagy inkább romantikus nyárivacsorákra a partnerünkkel?

A következő fontos szempont az ár,miközben érdemes tudatosítani, hogya magasabb ár általában magasabbminőséget és tartósságot jelent. A megfelelőkerti ülőbútor kiválasztása nehéz feladat, deha minden szempontot figyelembe vesz,biztos sikerül megtalálni a kertjéneklegmegfelelőbbet.

Bízunk benne, hogy tanácsainkkal segítenitudtunk, és olyan megoldásokat választ, melyvalóra váltja az álmai kertjével kapcsolatos elképzeléseit!

Kerti szetteket és kerti bútorok a kerti bútorokat árusító áruházakba, illetve szaküzletekben talál. Ezen kívül böngészhet az online üzletek oldalain is, melyek széles bútorválasztékkal várják az érdeklődőket.
A kerti szettek ára az alapanyag, illetve a méret függvénye. A rattan szettek magasabb árkategóriát képviselhetnek, míg a műanyagok ár tekintetében elérhetőbbek. Az ár néhány száz eurótól akár néhány ezer euróig is terjedhet,
A rattan kerti bútor közismert a szépségéről és természetes hatásáról. Ezen felül szilárd és tartós, időjárásálló. Használatát tekintve kényelmes, kellemes hangulatot teremt a teraszon és a kertben egyaránt.
A fém kerti bútor – a többi alapanyaggalösszehasonlítva, mint például a rattan, vagya fa – kevésbé kényelmes. Nehezebbenmozgatható, és több karbantartást igényel.A megfelelő kerti ülőbútor kiválasztásafárasztó, de ugyanakkor szórakoztatófolyamat. Fontos megfelelő figyelmetszentelni az alapanyagok minőségére,a konstrukcióra és az árra. A megfelelőválasztás ugyanakkor maximális kényelmetés pihenést eredményez a kertben, vagya teraszon, egy kellemes környezetben.
Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Drevená pergola Miláno s prestrešením lepené bezpečnostné sklo. #drevená pergola#prístrešok#drevený prístrešok
8 0
Drevená pergola Rio Grande 2013 #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
11 0
Sme hrdí na to, že ako jediná firma sme mali možnosť inštalovať najexkluzívnejšiu Bioklimatickú pergolu na Slovensku. Pergolu pre najúspešnejšiu spoločnosť na svete McDonalds. Spoločnosť, ktorá je lídrom vo svojom obore a dlhodobo určuje trend nielen v stravovaní, ale aj špičkovým dizajnovým prevedením každej svojej prevádzky. Najnovšie a najkvalitnejšie materiály vždy ako prvá zapracuje do svojich interiérov po celom svete. Ďakujem ešte raz za príležitosť prispieť týmto exkluzívnym výrobkom v exteriéry McDonalds a pridať tejto výnimočnej spoločnosti pomyselnú čerešničku na torte.
Ďakujeme a želáme veľa úspechov a krásnych exteriérov
24 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #prístrešok #samonosná pergola
10 0
Drevená pergola Miláno viac na www.gazebo-altanky.sk #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
9 0
zimná záhrada Top class #zimná záhrada #hliníková pergola #prístrešok
16 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
12 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #prístrešok drevený
16 0
Drevená pergola Santorini #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
11 0
Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
15 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
8 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
16 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
11 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
10 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
10 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
6 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

Scroll to Top