A bioklimatikus pergola szerelése

bioklimatikus pegola

A helyszínen kompletizáljuk a bioklimatikus pergola fő konstrukcióját. Az alumínium konstrukcióba láthatatlanul helyezzük el a kábeleket abban az esetben, ha a pergola olyan kiegészítő elemekkel rendelkezik, mint pl. a homlokzati ill. oldalsó árnyékoló vagy LED megvilágítás.   

A bioklimatikus pergola kompletizált keretét a megfelelő magasságba emeljük, majd elhelyezzük az oszlopokat. Az oszlopok száma függ a bioklimatikus pergola nagyságától, továbbá attól, hogy a pergola önhordozó ill. részben egy házhoz van rögzítve.

A bioklimatikus pergola lamellái három méretben készülnek, az alumínium pergola szélességének és mélységének méretétől függően. Minden léc elülső élén EPDM külső tömítések vannak, hogy a lécek jobban lezárjanak heves esőzések esetén.

Az alumínium bioklimatikus pergola lamellái billentéskor úgy záródnak egymásba, hogy az esővizet a konstrukcióba integrált láthatatlan csatornába vezetik el.  Az esővíz ezután az oszlopon keresztül van kivezetve. Az alumínium lamellák billenésének irányát a vevő határozza meg a pergola megrendelésekor. Az alumínium pergola lamelláiba helyezett LED szalagok számát szintén a vevő döntheti el.

Homlokzati vagy oldalsó árnyékoló szerelése esetében az oszlopokra vezető listákat szerelünk, ezekben mozog az árnyékoló anyag. Az árnyékoló még a gyártás időszakában van láthatatlanul az alumínium konstrukcióba integrálva. A helyszínen már csak az anyag alsó és felső érintkezése van beállítva.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top