ako si vybrat posedenie pod pergolu

Kerti ülőalkalmatosságot szeretne és nehéz döntés előtt áll? Számtalan lehetőség kínálkozik. Viszont hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet?

A választás kritériumai

Mielőtt döntene a sok lehetőség közül, elsősorban tisztáznia kellene, hogyan szeretné kihasználni és milyenek az elvárásai. Csupán egy raktárra van szüksége?  Esetleg egy kertikonyha jellegű létesítményt szeretne? Vagy egy olyan zárt teret, ahol télen is kellemes az időtöltés?

További fontos kritérium a dizájn. Természetesen az az óhaja, hogy az építmény összhangban legyen a házával, illetve kertjével. Válogathat különböző anyagok, színek, formák és kivitelezés közül. Ezekről bővebben az alábbiakban…

Milyen lehetőségek kínálkoznak?

Kerti pavilonok

Általában fából készülnek és fedettek. Oldalsó falaik lehetnek nyitottak, félig nyitottak, illetve zártak. A zárt kerti pavilonok a téli időszakban is használhatók. A kerti pavilon különböző dizájnban készülhet. Lehet klasszikus nyolcszög vagy négyzet alakú, esetleg épülhet japán stílusban. A kerti pavilon ideális hely a pihenésre, de a szezonjellegű kerti bútor raktározására is szolgálhat.

Mely esetben válassza a kerti pavilont?

 • Ha ünneplésre vagy pihenésre szeretne kellemes nyugodt környezetet.
 • Ha rossz idő esetén szeretne ünnepelni, összejönni barátaival.
 • Ha árnyékos helyet szeretne kialakítani medencéje közvetlen közelében.

Kerti házikó

Egy kis kerti lak több célt szolgálhat. Alkalmazható pihenésre, szolgálhat konyhaként, esetleg mint raktár.  

Mikor válasszon kerti házikót?

 • Ha olyan zárt teret szeretne, amelyet kedvezőtlen időjárás esetén is ki tud használni.
 • Ha egy kis műhelyt, nyári konyhát vagy műtermet szeretne kialakítani.  
 • Ha össze szeretné kötni a kellemeset a hasznossal – a házikóban szerszámokat raktározhat a teraszt pedig ünneplésre, összejövetelekre használhatja.

Pergola

Egy befedett építmény sokrétű kihasználtsággal. Ez a pergola. Lehet egy önálló építmény, amely például az autó befedésére szolgál. A házhoz is csatlakozhat, ebben az esetben befedheti és védheti teraszát, kellemes pihenést biztosít. Készülhet fából, illetve alumíniumból. Ez attól függ, mire szeretné használni.  

Mikor döntsön egy pergola megépítése mellett?  

 • Ha egy korszerű és praktikusan működő befedést szeretne.
 • Ha egy ház melletti teraszt szeretne befedni.
 • Ha egy különálló befedett építményt szeretne – például az autó megvédésére.

CTA: tekintse meg pergoláink kínálatát

Télikert

Télikertjeink valamiféle „update“ pergoláknak minősíthetők. Ezek tulajdonképpen homlokzati és oldalsó árnyékolóval kiegészített alumínium pergolák. Kínálatunkban fa pergolák is szerepelnek. A télikert kedvezőtlen időjárás esetében is ideális hely a pihenésre.   

Mikor válassza a télikertet?  

 • Ha növénytermesztéssel szeretne foglalkozni.
 • Ha ki akarja bővíteni lakóterületét.
 • Ha egy olyan befedést szeretne, amelyet a téli időszakban is használhat.

Reméljük, tanácsaink segítsége alapján sikerül megtalálnia a legmegfelelőbb befedési megoldást, amely segít álmai kertjének megalkotásában!  

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top