drevena pergola a ako ozivit vasu pergolu a zahradu

A kerti pergola folyamatosan viseli az időjárás viszontagságait. Lehet ez fagy, eső, hó vagy napsütés. Természetesen ezek a jelenségek névjegyükkel látják el a pergolát. Nem kell azonban attól tartania, hogy pergolája már az első szezon után elveszti szépségét. Kerti pergoláinkra jellemző a csúcsminőség. Garantáljuk, hogy pergolája legkorábban 6 – 8 év elteltével fog felújítást igényelni. Mit is kell majd tennie?

A fa pergola felújításának folyamata

Abban az esetben, ha fa pergoláját nem sújtja természeti katasztrófa és nem szenved mechanikus sérülést, változatlan formában fogja Önt hosszú éveken át szolgálni. Az időjárás viszontagságainak nyomai csak enyhe mértékben jelennek meg az építményen. A fa pergola hozzávetőleg nyolc év után fog új bevonatot igényelni. A következő folyamatot javasoljuk.

  1. Alaposan tisztítsa meg pergoláját. Távolítsa el a szennyeződést és az esetleges zsiradékot. Használjon seprűt és tisztítószeres vizet.
  2. Csiszolja át pergoláját. Finoman, tökéletesen tisztítsa meg, hogy a fa zsírmentes és száraz legyen. Így lehet biztos abban, hogy a festék tartani fog és nem pereg le.
  3. Penetrálás. A penetráló anyag megalapozza a további folyamatot, tehát a következő védőréteg felvitelét. Ez egy összekötő réteget alkot a fa és a felületi takaró bevonat között. Penetráláshoz használjon fához használható vékonylazúrt, amelyet egy rétegben vigyen fel a felületre.
  4. Takaró festék. Amennyiben a fa eredeti struktúráját szeretné eltüntetni, használjon takaró festéket. Szükséges, hogy a megválasztott anyag megfeleljen a kültéri használatnak, így ellenáll az időjárás viszontagságainak.

A tökéletes száradás érdekében az egyes rétegeket kellő időközökben vigye fel a felületre. A munkálatokat meleg időben végezze, a bevonatot 15-20 fokos hőmérsékletben és szélcsendes időben vigye fel a felületre, amely így tiszta marad és tökéletesen megszárad.  Kerülje a közvetlen napsütést.

Az alumínium pergola is karbantartásra szorul?

Alumínium pergoláink karbantartás-mentesek, ezért több év elteltével sem igényelnek védőbevonatot. Az alumínium pergolát szennyezés esetében szappanos vízzel rongy segítségével tisztára mossuk.  

Ha Ön a múltban cégünknél vásárolt alumínium, illetve fa pergolát és segítségre szorul, szívesen látjuk el hasznos tanácsokkal, vegye fel velünk a kapcsolatot.  Amennyiben egy elavult, idősebb pergola tulajdonosa, amely már megtette szolgálatát, ne habozzon, forduljon hozzánk segítségért. Tanácsot adunk egy új pergola kiválasztásánál.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok
Fero

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »
Scroll to Top