Hogyan újítsuk fel korosabb pergolánkat?

drevena pergola a ako ozivit vasu pergolu a zahradu

Aktualizované

A kerti pergola folyamatosan viseli az időjárás viszontagságait. Lehet ez fagy, eső, hó vagy napsütés. Természetesen ezek a jelenségek névjegyükkel látják el a pergolát. Nem kell azonban attól tartania, hogy pergolája már az első szezon után elveszti szépségét. Kerti pergoláinkra jellemző a csúcsminőség. Garantáljuk, hogy pergolája legkorábban 6 – 8 év elteltével fog felújítást igényelni. Mit is kell majd tennie?

A fa pergola felújításának folyamata

Abban az esetben, ha fa pergoláját nem sújtja természeti katasztrófa és nem szenved mechanikus sérülést, változatlan formában fogja Önt hosszú éveken át szolgálni. Az időjárás viszontagságainak nyomai csak enyhe mértékben jelennek meg az építményen. A fa pergola hozzávetőleg nyolc év után fog új bevonatot igényelni. A következő folyamatot javasoljuk.

  1. Alaposan tisztítsa meg pergoláját. Távolítsa el a szennyeződést és az esetleges zsiradékot. Használjon seprűt és tisztítószeres vizet.
  2. Csiszolja át pergoláját. Finoman, tökéletesen tisztítsa meg, hogy a fa zsírmentes és száraz legyen. Így lehet biztos abban, hogy a festék tartani fog és nem pereg le.
  3. Penetrálás. A penetráló anyag megalapozza a további folyamatot, tehát a következő védőréteg felvitelét. Ez egy összekötő réteget alkot a fa és a felületi takaró bevonat között. Penetráláshoz használjon fához használható vékonylazúrt, amelyet egy rétegben vigyen fel a felületre.
  4. Takaró festék. Amennyiben a fa eredeti struktúráját szeretné eltüntetni, használjon takaró festéket. Szükséges, hogy a megválasztott anyag megfeleljen a kültéri használatnak, így ellenáll az időjárás viszontagságainak.

A tökéletes száradás érdekében az egyes rétegeket kellő időközökben vigye fel a felületre. A munkálatokat meleg időben végezze, a bevonatot 15-20 fokos hőmérsékletben és szélcsendes időben vigye fel a felületre, amely így tiszta marad és tökéletesen megszárad.  Kerülje a közvetlen napsütést.

Az alumínium pergola is karbantartásra szorul?

Alumínium pergoláink karbantartás-mentesek, ezért több év elteltével sem igényelnek védőbevonatot. Az alumínium pergolát szennyezés esetében szappanos vízzel rongy segítségével tisztára mossuk.  

Ha Ön a múltban cégünknél vásárolt alumínium, illetve fa pergolát és segítségre szorul, szívesen látjuk el hasznos tanácsokkal, vegye fel velünk a kapcsolatot.  Amennyiben egy elavult, idősebb pergola tulajdonosa, amely már megtette szolgálatát, ne habozzon, forduljon hozzánk segítségért. Tanácsot adunk egy új pergola kiválasztásánál.

Som majiteľom firmy Gazebo s.r.o, ktorá sa špecializuje na návrh a výstavbu exkluzívnych altánkov a pergol. Roky skúseností a práce s drevom som postupne nadobudol v zahraničí. Vďaka čomu som si po návrate na Slovensko priviezlol veľa nápadov a technologických postupov používaných pri výrobe, ktoré tu ešte neboli.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné príspevky

historia altankov
Lugasok

A lugasok története

A lugasok vitathatatlanul a legelterjedtebb kerti építmények. A pergolákkal együtt egyre közkedveltebbek. De így volt ez vajon a múltban is?   Milyenek is voltak az

Čítaj Viac »

Kövess minket Facebookonn és Instagramo

Drevená pergola Miláno viac na www.gazebo-altanky.sk #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
7 0
zimná záhrada Top class #zimná záhrada #hliníková pergola #prístrešok
15 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
11 0
Drevená pergola Kartágo #drevená pergola #prístrešok drevený
16 0
Drevená pergola Santorini #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
11 0
Zimná záhrada s obvodovým zasklením #zimná záhrada #drevená pergola #prístrešok
14 1
Drevená pergola Miláno #pergola drevená #prístrešok
8 0
Hliníková pergola s bočným tienením #hliníkový prístrešok #pergola
15 0
Hliníková pergola Basic class #pergola #hliníková pergola #prístrešok
10 0
Hliníková pergola Top class #hliníkový prístrešok #hliníková pergola #pergola
8 0
drevená pergola Kartágo #drevená pergola #pergola #drevený prístrešok
10 0
Samonosná hliníková pergola Economic class #hliníková pergola #pergola #hliníkový prístrešok
6 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
3 0
Hliníková pergola s čelným a bočným tienením. #hliníková pergola #pergola
9 0
Drevená pergola Miláno #drevená pergola #drevený prístrešok #pergola
12 0
Hliníková pergola Economic class #pergola#prístrešok #hliníkový prístrešok
5 0

Szívesen adunk tanácsot a választásban

Ingyenes konzultáció

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Elolvastam a feltételeket Adatvédelmi irányelvek
5/5

Amit az ügyfelek mondanak rólunk

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez számos kritériumtól függ, például a pavilon méretétől, típusától és a rendelkezésre álló anyagoktól, amelyekből készült. Normál méretekben, amelyek 400 x 400 cm-esek, a szállítási idő 5-6 hét körül van.

A pavilon és a lugas ára tartalmazza a végső felületkezelést, teljes összeszerelést a megrendelő kulcsrakész helyszínén importtal.

Az alumínium kerti pergola beépítése mérettől függően 1-2 napot vesz igénybe.

A pavilonok árai a magasabbak közé tartoznak. Ez mindig a pavilon kiegészítő felszerelésétől függ. Mindegyik művészi alkotás kivételes dizájnnal és minőségi kidolgozással.

S výberom Vám ochotne poradíme

Bezplatná konzultácia

Kattintson vagy húzza a fájlokat erre a területre a feltöltéshez. You can upload up to 5 files.
Čítal som o podmienkach pravidiel ochrany osobných údajov
5/5

Čo o nás hovoria zákazníci

Často kladené otázky

To záleží od viacero kritérií ako je veľkosť, typ altánku a dostupnosť materiálov, z ktorých je vyrobený. V štandardných veľkostiach, ktoré sú 400 x 400 cm, sa dodacia doba pohybuje okolo 5 – 6 týždňov.

V cene altánku a pergoly je finálna povrchová úprava, kompletná montáž u zákazníka na kľúč s dovozom.
Montáž hliníkovej záhradnej pergoly trvá 1-2 dni, záleží od veľkosti.
Ceny altánkov patria k tým vyšším. Vždy záleží od doplnkovej výbavy altánku. Každý je umelecké dielo s výnimočným dizajnom a kvalitou spracovania.
Scroll to Top